Endesa, filiala grupului Enel în Spania, a fost de asemenea confirmată în indicele Dow Jones.

Potrivit unui comunicat al Enel, citat de Agerpres, Indicele Mondial include doar 342 dintre cele mai importante 2.500 de companii pe plan mondial, care au gradul cel mai înalt de sustenabilitate.

Prezentă în 40 de ţări pe patru continente, Enel şi-a confirmat locul din cadrul Indicelui de Sustenabilitate Dow Jones în sectoarele financiar şi social, obţinând unul dintre cele mai mari punctaje şi prezentând o îmbunătăţire semnificativă în activităţile derulate în domeniul mediului înconjurător, comparativ cu anul precedent.

"Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute, care confirmă faptul că dezvoltarea Grupului nu pune accent doar pe rezultate financiare, ci şi pe strategii care generează beneficii pentru toţi acţionarii noştri. Dezvoltarea internaţională din ultimii ani ne-a întărit încrederea în faptul că, pentru o companie din domeniul energetic, o activitate etică şi responsabilă, prin care se urmăreşte valoarea socială, reprezintă adevăratul indicator al succesului", a declarat, în comunicat, directorul general al companiei, Fulvio Conti.

Lansat în 1999, DJSI este indicele global numărul unu care urmăreşte performanţa companiilor ce impun tendinţele de sustenabilitate pe plan mondial. În prezent, Indicii de Sustenabilitate Dow Jones administrează active de aproximativ opt miliarde de dolari, combinate cu diverse produse financiare. Deţinând aproximativ 60 de licenţe, DJSI este implicat în produse financiare din 16 ţări; acesta este un semn foarte clar că investitorii folosesc tot mai mult indicele pentru a integra strategii de sustenabilitate în portofoliile pe care le deţin.

În conformitate cu ultimul raport, emis în luna iunie 2011, fondurile SRI deţin aproximativ 19% din acţiunile free-float ale Enel, ajungând la 6,9% din capitalul social al companiei. În 2011, grupul Enel a fost admis şi în prestigiosul indice FTSE4Good. Creată de FTSE Global Index Company, seria indicilor FTSE4Good este menită să promoveze investiţiile în companii care întrunesc standardele de responsabilitate corporativă, recunoscute pe plan mondial. Companiile listate în indicele FTSE4Good îndeplinesc criterii sociale şi de mediu stricte şi sunt considerate capabile de a capitaliza beneficiile rezultate din practici de afaceri responsabile.