Așadar, președintele francez a spus la Conferința de Securitate de la Munchen că, atunci când a discutat cu Vladimir Putin în urmă cu un an, aproape l-a crezut că nu are nicio legătură cu gruparea Wagner.

Totuși, acum este clar că acţionează ca un instrument „mafiot” pentru a comite crime, a subliniat că Emmanuel Macron, conform theguardian.com

Emmanuel Macron a spus că nu poate exista pace în Ucraina până când Rusia este învinsă

De asemenea, Emmanuel Macron a spus că nu poate exista pace în Ucraina până când Rusia este învinsă.

„Ora dialogului nu a venit încă, pentru că Rusia a ales războiul. Rusia a ales să lovească infrastructura civilă și să comită crime de război. Atacul Rusiei trebuie să eșueze”, a declarat președintele Franței.

Macron spune că Rusia este condamnată la o înfrângere în viitor

„Unitatea și determinarea sunt importante pentru a oferi Ucrainei mijloacele pentru a se întoarce la masa negocierilor într-un mod acceptabil și de a lucra la o pace pe termen lung în condițiile pe care ucrainenii le decid”, a mai spus Macron.

Acesta a spus și că Rusia este condamnată la „o înfrângere în viitor”.

Mercenarii Wagner, conduși de Evgheni Prigojin, au jucat un rol esențial în războiul din Ucraina. Aceștia au dus lupte dure în estul Ucrainei, în special în zona Bahmut, acolo unde liderul mercenarilor, numit și „Bucătarul lui Putin” a mers personal pe câmpul de luptă.

Securitatea globală se află pe agenda reuniunii

La conferință participă și ministrul român al Apărării Naţionale. Mai precis, Angel Tîlvăr participă la sesiunile din cadrul conferinței centrate pe evoluțiile de securitate în plan regional, implicațiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, precum și stabilitatea și securitatea regională.

„În contextul acestui eveniment, ministrul Apărării Naţionale va participa la dezbaterile pe marginea Raportului conferinţei (Munich Security Report), document care evidenţiază schimbările profunde din mediul de securitate şi consecinţele războiului neprovocat şi nejustificat purtat de Federaţia Rusă în Ucraina”, se arată într-o informare a MApN.

Intitulat «Revision», raportul se focalizează asupra intensificării revizionismului autoritarist şi creşterii competiţiei între diferitele viziuni privind ordinea internaţională, analizând diferite domenii, precum: drepturile omului, infrastructurile globale, cooperarea pentru dezvoltare, securitatea energetică şi stabilitatea nucleară.

„Astfel, raportul evidenţiază necesitatea unei reevaluări a viziunii privind ordinea internaţională bazată pe reguli, în vederea consolidării rezilienţei democratice”, a arătat MApN.