În contextul războiului, atât Rusia, cât și Ucraina recrutează cetățeni pentru a lupta pe front. Printre aceștia s-a numărat și Komi, un tânăr soldat rus, în vârstă de numai 20 de ani.

Și-a pus capăt zilelor ca să nu lupte în Ucraina

Acesta a spus în repetate rânduri că nu este făcut pentru acest tip de activități, însă autoritățile l-au trimis cu forța la război. Pentru a evita această situație, Komi a decis să își pună capăt zilelor.

Colegii săi l-au găsit în cameră, spânzurat cu o curea. Tânărul a lăsat un bilet de adio, în care a spus că a fost „inclus într-o listă de rotație a militarilor care merg la războiul din Ucraina”.

A explicat că le-a cerut ofițerilor lui superiori să îi permită să rămână în locul în care se afla „deoarece nimeni din compania noastră nu s-a mai întors de acolo”, însă ca răspuns, comandantul său „l-a agasat constant”.

Se pare că pentru Komi, aceasta a fost picătura care a umplut paharul.

„Nu pot descrie toate umilințele pe care acest gunoi le-a folosit împotriva mea, dar nici nu mai pot trăi cu ele. Am luat o decizie. Voi muri în țara mea, fără să am sânge străin pe mâini”, a mai scris el în biletul de adio.

În octombrie 2022, Statul Major General al Rusiei a asigurat că bărbații chemați la recrutare obligatorie în toamnă nu vor fi trimiși pe front.

Val de sinucideri în rândul rușilor

Aceasta nu este singura sinucidere care a avut loc recent în Rusia. Marina Iankina, șefa Departamentului Financiar al Ministerului Apărării din Districtul Militar de Vest a fost găsită moartă sub ferestrele unei clădiri cu mai multe etaje din Sankt Petersburg. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit informațiilor date publicității pe canalele rusești de Telegram și citate de publicația ucraineană glavcom.ua, trecătorii au fost șocați când au descoperit cadavrul femeii în vârstă de 58 de ani. Ulterior, bunurile și documentele acesteia au fost găsite pe balconul apartamentului de la etajul 16. Se crede că aceasta este locație de unde ar fi căzut.

Înainte de a lucra la Ministerul Apărării, Marina Iankina a lucrat în cadrul serviciului federal de impozite. Aceasta a fost, de asemenea, șefa adjunctă a comitetului pentru relații cu proprietatea din cadrul Primăriei din Sankt Petersburg.