Emma Răducanu a dat lovitura!

Așadar, votarea acesteia a avut loc în timpul transmisiunii BBC One de duminică, de la Media City din Salford, scrie bbc.com. Totodată, au fost nominalizați și Tom Daley, campion olimpic la sărituri în apă, boxerul Tyson Fury, care l-a învins prin KO pe americanul Deontay Wilder şi şi-a păstrat centura WBC, înotătorul Adam Peaty, campion olimpic, fotbalistul Raheem Sterling (Manchester City) şi sportiva paralimpică Dame Sarah Storey, triplă campioană la Tokyo.

„Mulţumesc, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă de asta, am urmărit gala pentru personalitatea sportivă a anului crescând şi este o onoare să mă număr printre ultimii câştigători.

Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu… din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, anul acesta a fost nebunesc.

Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă”, a fost mesajul transmis de Emma Răducanu.

Amintim că Emma Răducanu, 19 ani, a început acest sezon pe locul 343 mondial şi îl termină în Top 20, după două performanţe excepţionale, calificarea în optimi la Wimbledon şi câştigarea US Open, fiind prima jucătoare care obţine trofeul la un Grand Slam după ce a jucat în calificări.

Alte premii decernate în cadrul galei

Alte premii decernate în cadrul galei includ tânărul sportiv al anului, Sky Brown, medaliată cu bronz la Tokyo, la 13 ani şi 28 de zile, în proba de skateboarding, echipa anului, naţionala Angliei, şi antrenorul anului, selecţionerul Gareth Sothgate, cel mai bun sportiv al anului (pe plan internaţional).

De asemenea, au fost vizați și jocheul Rachael Blackmore, dar şi Sam Barlow, fondatoarea unui club de fitness şi iniţiatoarea unor proiecte de caritate.

Tenismena a fost cerută în căsătorie la Londra

Emma Răducanu a fost atracția principală într-o partidă de tenis demonstrativă  la Londra. A fost primul ei meci de tenis pe teren propriu de când și-a făcut debutul la Wimbledon, unde a abandonat în turul al patrulea în fața australiencei Ajla Tomljanovic. Retragerea a fost cauzată de anumite dificultăți respiratorii.

Evenimentul mult așteptat a fost un meci lejer, un schimb de lovituri cu partenera ei de antrenament Elena Gabriela Ruse. În timpul partidei amicale de tenis, Emma Răducanu a avut parte de surpriza vieții ei. Tânara jucătoare de tenis a fost cerută în căsătorie! Un fan a strigat din tribune întrebarea magică „Emma, vrei să te căsătorești cu mine?”, din păcate pentru el, sportiva britanică nu a oferit niciun răspuns.