Emilian Imbri, apel la toți românii! Ce trebuie neapărat să facă aceștia, chiar dacă sunt vaccinați anti-COVID

Medicul Emilian Imbri a vorbit, la B1 TV, despre decesele provocate de COVID din ultima perioadă și despre ce arată, de fapt, numerele înregistrate. Potrivit doctorului, cea mai mare parte a celor care și-au pierdut viața din cauza bolii sunt, de fapt, persoane nevaccinate, subliniind că acest aspect arată că vaccinul anti-COVID nu protejează împotriva virusului, ci împotriva formelor grave care pot apărea după infectare.

„De vreo două săptămâni, dacă e să luăm și să analizăm cifrele astea privind decesele, se constată foarte clar că 95% – 98% din decese sunt la persoane nevaccinate. Toate acestea vin să susțină, nu teoriile, ceea ce au spus medicii și specialiștii de la început, că vaccinarea nu te apără să nu te îmbolnăvești, dar sigur te apără să nu faci forme grave. (…)”, spune acesta.

Masca de protecție este în continuare de folos

Consilierul ministrului interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, mai spune că masca de protecție trebuie purtată în continuare, chiar dacă o persoană este vaccinată. Emilian Imbri spune că prin purtarea măștii vom reuși să nu intrăm în contact cu virusul.

”Indiferent cât se irită sau cât de alergici sunt anumite persoane când îl aud pe un doctor că spune «purtați mască», eu o să continui să spun că, indiferent de câte ori vă vaccinați, în momentul acesta și poate că și în viitor va trebui să purtăm mască pentru a ne feri să nu ne îmbolnăvim. Este cel mai simplu mijloc, (…) e o mască simplă chirurgicală. Vă spun că este dovada faptului că ceea ce am susținut – nu eu – specialiștii, virusologii, epidemiologii, infecționiștii se adeverește, faptul că te poți feri de boală, poți să îți ajuți organismul ca atunci când te îmbolnăvești să treci mai ușor prin boală”, a declarat Emilian Imbri.

Coronavirus România, 3 noiembrie

Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.676.293 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.785 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.441.340 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.196 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 149 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 02.11.2021 (10:00) – 03.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 451 de decese (221 bărbați și 230 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 451 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 5 la categoria de vârstă 30-39 ani, 15 la categoria de vârstă 40-49 ani, 42 la categoria de vârstă 50-59 ani, 103 la categoria de vârstă 60-69 ani, 160 la categoria de vârstă 70-79 ani și 124 la categoria de vârstă peste 80 ani.

417 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 12 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 22 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Dolj și Harghita, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 449 decese.

Din totalul de 451 de pacienți decedați, 411 erau nevaccinați și 40 vaccinați. Cei 40 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani și peste 80 de ani. 39 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.