Primarul Emil Boc are planuri mari pe care deja le-a pus în practică. Este vorba despre Cinematograful Mărăști, care devine un centru de cartier verde. În acest context, poliția locală a trecut la curățarea zonei de mașinile parcate peste tot.

Un martor a postat pe Info Trafic Cluj-Napoca că încă de miercuri dimineață, de la primele ore, mașinile de ridicări de la RADP Cluj au trecut la treabă și au început să ridice toate mașinile. Potrivit acestuia, acțiunea este una atât de amplă încât trei mașini sunt ridicate în același timp.

”Pleacă câte trei deodată, de pe Aurel Vlaicu nr. 3”, a scris un martor pe Info Trafic Cluj-Napoca.

În ceea ce privește planul lui Emil Boc, primarul își dorește ca zona să fie transformată, iar Cinematograful Mărăști să fie pus în valoare.  Mai exact, acesta dorește modernizarea spațiului exterior astfel încât clujenii să se poată relaxa.

Totodată, Emil Boc declara recent că Cinematograful Mărăști este un punct cultural frecventat de clujeni, iar tocmai din acest motiv au început și noile modificări. El mai preciza că terasa cinematografului, dar și amfiteatrul vor fi transformate, totul pentru locuitorii din Cluj.

Care este planul lui Emil Boc

”Cinema Mărăști, un punct cultural plăcut și frecventat de clujeni, va fi reamenajat la rigorile actuale ale unui spațiu public. Ideea de a transforma terasa cinematografului și amfiteatrul adiacent în zone verzi, multifuncționale, va integra mult mai bine întregul areal în viața comunității clujene”, a transmis edilul.

Emil Boc a mai adăugat că se dorește integrarea elementelor exterioare într-un ”ansamblu prielnic pentru relaxare”. Edilul a subliniat faptul că pe lângă iubitorii de cinematografie, noua amenajare va atrage și organizații care doresc să desfășoare activități sociale sau culturale, în activitatea în aer liber.

”Scopul intervenției este integrarea elementelor exterioare într-un ansamblu prielnic pentru relaxare. Concret, obiectivul investiției constă în lucrări de amenajare a acoperișului cu destinație de acoperiș verde și a amfiteatrului ca element întregitor al zonei multifuncționale.

Prin aceste lucrări, se vor diversifica practic activitățile pe care Centrul de Cultură Urbană le poate oferi locuitorilor din cartierul Mărăști. Amenajarea va atrage nu doar iubitorii cinematografiei, ci și persoane și organizații care doresc să desfășoare diverse activități sociale, culturale sau recreative în aer liber”, a mai menționat Emil Boc.