SpaceX a lansat racheta în dimineața zilei de vineri, la 01h21 (05h21 GMT) de la Cape Canaveral, Florida, și a plasat cu succes pe orbită satelitul de comunicații japonez SKY perfect JSAT. Lansatorul a revenit apoi, aterizând pe o barjă din  Atlantic, aplaudat de echipa de la sol. SpaceX se îndoia de succesul operațiunii, în contextul în care lansatorul intrase în atmosferă cu o viteză foarte mare, ceea ce făcea dificilă frânarea la coborâre.

Nu este prima oară când firma lui Elon Musk reușește să readucă la sol primul etaj al Falcon 9. Astfel că, SpaceX se poate mândri cu alte două reușite. Mai întâi, a fost pe uscat, în Florida, urmând ca al doilea succes să se dovedească pe 8 aprilie, aterizarea fiind pe o barjă din Atlantic, după lansarea capsulei fără echipaj Dragon către Stația spațială internațională.

Această reușită este de o mare importanță în ceea ce privește reducerea costurilor călătoriilor în spațiu, din moment ce acestea pot fi refolosite. De-a lungul ultimilor 58 de ani majoritatea rachetelor care au dus oameni sau sateliți în spațiu, n-au mai putut fi reutilizate. Musk a declarat că prima misiune a SpaceX pe Marte ar putea fi posibilă în mai puțin de doi ani. 

Compania plănuiește să trimită capsula Red Dragon spre Marte pentru a cerceta terenul de pe planetă și eventual să colecteze câteva mostre de sol.