În cadrul unui interviu, Elon Musk a spus că startup-ul a trecut de la experimentele pe porci, la cele pe maimuțe. „Avem deja o maimuță cu un implant wireless în craniu, care poate juca jocuri video folosindu-și mintea. Și arată total fericită.  Nu arată ca o maimuță nefericită “, a spus Elon Musk.

“Nici măcar nu puteți vedea unde a fost introdus implantul neuronal. Nu este inconfortabil și nu arată ciudat”, a adăugat miliardarul, relatează Daily Mail.

Musk a adăugat că un inspector al Departamentului American al Agriculturii (USDA) a descris laboratorul Neuralink ca fiind  unul cu „cele mai bune facilități pentru maimuțe” pe care l-a văzut vreodată. Un purtător de cuvânt al agenției nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

„Am făcut un efort suplimentar pentru maimuțe”, a spus Musk. „Acum încercăm să ne dăm seama cum să facem maimuțele să se joace jocuri video una cu alta. Ar fi destul de grozav. ”

Compania lui Elon Musk  speră în cele din urmă să implanteze cipuri în creierul uman pentru a oferi o legătură între oameni și computere. Pe termen scurt, Neuralink intenționează să-și folosească cipurile wireless pentru a trata tulburările și bolile creierului. Dar obiectivele pe termen mai lung sunt mult mai ambițioase, de la conceptul de „simbioză om-computer”, până la ceva pe care CEO-ul îl numește „telepatie conceptuală”.

Aceasta ar implica oamenii să se gândească la o „serie complexă de concepte” și apoi să le transfere direct, necomprimate, către o altă persoană. „Acest lucru ar îmbunătăți masiv calitatea comunicării și viteza acesteia”, a spus Musk.

În timpul unei demonstrații a tehnologiei din august anul trecut, Elon Musk a mai spus că cipurile wireless Neuralink „ar putea rezolva orbirea, paralizia și deficiența de auz”, permițând simultan oamenilor să concureze cu inteligența artificială avansată.

Neuralink a lansat sâmbătă un videoclip despre un robot capabil să implanteze chirurgical cipurile cerebrale la oameni, iar  Musk a spus că vor fi anunțate mai multe detalii despre progresul startup-ului luna viitoare, scrie The Independent.