Noua unitate va începe producția în vara avestui an, scopul investiției fiind acela de a răspunde solicitărilor în creștere de prefabricate din beton și a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei, susțin reprezentanții companiei.

“Urmărind dinamica pieței, am ajuns la concluzia că deschiderea unei noi unități de producție este un pas necesar în dezvoltarea companiei. Am crescut vânzarile an de an, prin optimizarea proceselor de producție și prin investiții în liniile de producție existente, însă există o limită pe care nu o mai poți depăși, fără să asiguri capacitate suplimentară.”, a declarat, în comunicat, Emil Goța, directorul general al companiei.

Investiția totală se ridică la 10 milioane de euro, urmând să fie amortizată în termen de 10 ani. Prin această investiție, capacitatea totală de producție a companiei va ajunge la 15.000 mp de pavele/zi.

În prezent, Elis Pavaje are două unități de producție, în județele Alba și Prahova, care asigură un volum de peste 9.000 mp/zi.

Fabrica din județul Neamț va avea o capacitate totală de 5000 mp/zi și va asigura 40 de noi locuri de muncă până la finele anului.

 “Impulsionarea vânzărilor pe zona Moldovei prin asigurarea proximității produselor  și asigurarea unor servicii de calitate pentru partenerii din zona, precum și lansarea de noi produse în piață, ne determină să sperăm că ne vom atinge obiectivele de creștere a vânzărilor cu 14% față de anul precedent” a mai spus Emil Goța.

Anul trecut, Elis Pavaje a înregistrat o creștere de 11,7% a cifrei de afaceri, aniversând totodată și 25 de ani la înființare. Afacerile companiei au depășit anul trecut 160 de milioane de lei.