Conceptul „Al 6-lea simţ live technology experience” constă în faptul că fiecare produs electrocasnic va fi conectat prin tehnologia Wi-fi la internet, fiind astfel capabil să primească și să răspundă la semnale de la diverse terminale ale consumatorilor: smartphone-uri, tablete sau PC-uri. Prin intermediul acestor aplicații, consumatorii vor putea să-şi acceseze produsele electrocasnice de oriunde. Aceste produse vor putea oferi şi informaţii despre consumul energetic, vor furniza sfaturi şi ponturi pentru o mai bună utilizare a lor şi vor fi dotate cu noi funcţii.

Consumatorii vor putea, de exemplu, să iniţieze funcţia de congelare pentru o combină, în timp ce își fac cumpărăturile la supermarket, congelatorul urmând astfel să fie pregătit pentru depozitarea unei anumite cantități de alimente. De asemenea, această tehnologie va permite generarea unor mesaje de alertă în cazul în care există o pană de curent în clădire, iar proprietarul echipamentelor electrocasnice este plecat de acasă. Iar o tabletă conectată la un cuptor Glamour cu Al 6-lea Simț va permite utilizatorului să selecteze rețeta pe care dorește să o prepare, prin simpla accesare a cărții de bucate disponibile prin intermediul  aplicației. După setarea ingredientelor, a  modalității de gătire și a timpului, cuptorul va găti preparatul ales, menținîndu-l la cald, dacă este cazul.

Dezvoltarea acestui concept are la bază dorinţa companiei de a contribui semnificativ la reducerea şi optimizarea consumului de energie în locuinţe. Implementarea acestor soluţii este strâns legată de dezvoltarea reţelelor electrice inteligente “Smart Grids”, la nivel european. Whirlpool sprijină dezvoltarea “Smart Grids”, ansamblu de sisteme de control şi management al reţelei, de senzori şi mijloace de comunicare şi informare, care încorporează atât elemente tradiţionale, cât şi elemente de ultimă generaţie.

Whirlpool România este o subsidiară a Whirlpool Corporation. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 18,7 miliarde de dolari în 2011, 68.000 de angajaţi şi 67 de centre de producţie şi cercetare, Whirlpool Corporation este liderul mondial în fabricarea şi comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni.