Cererea RADET cu privire la pornirea CTE Grozăveşti, centrală aparţinând ELCEN, până la finalizarea lucrărilor de revizie la centrala CTE Bucureşti Sud, a fost transmisă la sediul ELCEN marţi, 14 iunie a.c., în jurul prânzului. Ca urmare a acestei solicitări, ELCEN informează populaţia din Bucureşti că poate acoperi, în prezent, fără nicio problemă necesarul de apă caldă furnizată locuitorilor Capitalei din punct de vedere al debitului, presiunii şi temperaturii agentului termic prin intermediul celor două centrale ale sale, ce funcţionează la ora actuală: CTE Progresu şi CTE Bucureşti Vest, potrivit Elcen.

Pe perioada verii, ELCEN produce apa caldă din două centrale simultan (în prezent, CTE Progresu şi CTE Bucureşti Vest). În momentul de faţă, debitul necesar de apă caldă ce se vehiculează în reţeaua RADET este de 3.400 tone/oră, debit ce se împarte între cele două centrale.

RADET Bucureşti a cerut, marţi, ELCEN pornirea CET Grozăveşti până la finalizarea lucrărilor de revizie la CET Sud pentru alimentarea în condiţii normale a tuturor consumatorilor racordaţi la sistemul de termoficare al Capitalei. Potrivit Agerpres, bucureştenii din cartierele Colentina şi Pantelimon au rămas săptămâna trecută fără apă caldă din cauza parametrilor necorespunzători ai acesteia.