"Cosmarul meu este cauzat 50% de antisemitism si 50% de batalia murdara, pur politica pentru controlul statiei TV si al intereselor financiare, in asteptarea alegerilor generale din noiembrie", este citat Elan Scharzenberg intr-un material al European Jewish Press, citat de hotnews.ro.

Agentia scrie ca Schwartzenberg a fost un "om de afaceri de succes" care a cumparat Realitatea TV, "operand precum un CNN local", in mai 2011.

Agentia noteaza ca Schwartzenberg avea "un istoric lung si public in lupta contra antisemitismului din tara sa", opunandu-se europarlamentarului "antisemit si cu pareri xenofobe" Corneliu Vadim Tudor, dar si ministrului Dan Sova, care a facut declaratii de negare a Holocaustului. Sursa citata ofera acest "context" cand il citeaza pe Schwartzenberg cu alte declaratii: "In spatele usilor inchise, au promis sa ma distruga", iar pierderea controlului asupra Realitatea TV s-a petrecut in 2012, "cand politicienii si PSD-ul aflat la putere au decis ca s-au saturat de mine".