Deputatul PNL Daniel Fenechiu este de părere că Rareș Bogdan merită să fie desemnat prim-ministru al României. Liberalul susține că  acesta a adus un plus de imagine pentru PNL și totodată a avut o capacitate extraordinară de compromis.

Totodată, Fenechiu a mai subliniat faptul că Rareș Bogdan ascundă de specialiști, față de alți oameni politici și niciodată nu a vorbit mai multe decât a știut.

Deputatul PNL a mai adăugat că în următoarele zile acest lucru se va concretiza,  iar românii îl vor vedea pe Rareș Bogdan în curând în funcția de premier.

„Nimeni nu poate să conteste plusul de imagine pe care l-a adus Rareș Bogdan Partidului Național Liberal. Nimeni nu poate să conteste capacitatea extraordinară de compromis a lui Rareș Bogdan. Este un om care ascultă de specialiști, care, spre deosebire de mulți oameni politici, nu le știe pe toate. Niciodată nu l-am văzut pe Rareș Bogdan în discuțiile de specialitate venind să ne explice nouă cât de multe știe el pe o zonă. Din punctul ăsta de vedere, cred că Rareș este o posibilitate. Zilele astea se va concretiza.

Rareș Bogdan va fi noul premier

Eu cred că o să-l vedeți pe Rareș prim-ministru al României și cred că va fi și un prim-ministru bun. Nu merg pe varianta că va fi atât de repede, chiar la această desemnare”, susține Funeriu.

Amintim faptul că la finalul săptămânii trecute, iberalii s-au răzgândit și au transmis că nu îl mai susțin pe Florin Cîțu premier și-i pun acestuia o condiție. Mai exact, condiția este ca acesta să aibă o majoritate parlamentară.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL”, au transmis liberalii prin intermediul unui comunicat de presă.

„Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”, conchide comunicarea PNL.

Decizia a fost luată în unanimitate. Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de președintele României este formată din președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.