Este scandal total pe scena politică din România. PSD s-a săturat de Opoziție după doar câteva luni și s-a decis să dărâme din nou Guvernul Orban.

El va fi noul premier al României

Deși nu a avansat niciun nume, Marcel Ciolacu a anunțat că social democrații depun moțiunea de cenzură împotriva actualului guvern. Aceasta este intitulată ”Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Potrivit surselor din interiorul PSD, documentul are peste 200 de semnături și urmează să fie susținut de către Pro România și ALDE, în timp ce UDMR nu ar vrea să se alăture demersului.

„Avem discuţii cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment, după ce se va citi textul moţiunii, nu cred că vor exista forţe politice responsabile care să nu voteze această moţiune.

Am cumulat tot: haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a Guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi salariile, mai noi salariile profesorilor, ţinerea spitalelor închise, scăderea nivelului de trai”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse din interiorul PSD, dacă moțiunea va trece, propunerea de premier din partea PSD va fi Vasile Dâncu, președintele interimar al Consiliului Național PSD, anunță gazetadecluj.ro.

Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, de abia a revenit în rândurile social democraților, la insistențele actualului șef interimar, Marcel Ciolacu.