Din 2013, Ionuț Sindile, a fost comandat de batalion în Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”, iar între 2016 și 2017 a ocupat funcția de adjunct al directorului general pentru ordine publică din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

"Planificarea, organizarea , conducerea , coordonarea şi controlul activităţilor de gestionare a misiunilor de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice la nivelul municipiului Bucureşti", erau atribuțiile sale în aceasta funcție, conform Știripesurse.ro.

În august 2017 a fost numit prim-adjunct al Inspectorului General și sef al Statului Major la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Potrivit G4media, Ionuț Sindile a fost la comanda Jandarmeriei pe 20 iunie când au avut loc incidentele din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari, perioadă în care șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, ar fi fost plecat din țară.

Sindile a fost împuternicit în funcție timp de 6 luni, după a doua împuternicire a lui Sebastian Cucoș a expirat iar președintele României a amânat avizarea lui pentru funcție până la finalul anchetei penale.