În perioada 9-19 noiembrie 2023, iubitorii de tehnologie vor putea achiziționa produse la prețuri semnificativ reduse, cu ocazia celui mai așteptat eveniment de shopping al anului. Reducerile demarează în seara de 9 noiembrie, oferind posibilitatea de a achiziționa produse de top la prețuri imbatabile.

Între produsele-vedetă pregătit de IT-SH.ro pentru ediția Black Friday 2023, se regăsesc:

    • Monitoare LE 1901 W la prețul de 58 lei, cu o reducere de 58%. Produs disponibil aici.
    • Laptop HP 820 G3 cu specificații I5-6200u/ 8GB RAM / 500GB HDD la prețul de 400 lei, având o reducere de 50%. Detalii aici.
    • Calculator Dell 390 Desktop cu I5-2400/ 8GB RAM/ 500GB HDD la prețul de 100 lei, beneficiind de o reducere de 75%. Mai multe informații.
    • Calculator Gaming BF 1 cu specificațiile i5-6500/16GB RAM / 512GB SSD oferit la 981 lei, cu o reducere de 40%. Disponibil aici.
    • Calculator Fujitsu P556 Tower cu i5-6500/8GB RAM/ 128GB SSD la 365 lei, având o reducere de 55%. Produs disponibil aici.

Și acestea nu sunt singurele oferte care vor atrage atenția cumpărătorilor. Magazinul IT-SH.ro va avea reduceri substanțiale la imprimante, calculatoare desktop, workstations, și multe alte echipamente IT.

Black Friday 2023
Black Friday 2023 – IT-SH

Dar IT-SH.ro nu este doar despre prețuri reduse. Este despre o viziune sustenabilă care arată că tehnologia și natura pot coexista armonios. Prin vânzarea de echipamente second-hand, IT-SH.ro încurajează reutilizarea și reduce risipa electronică, contribuind astfel la un mediu mai curat și la conservarea resurselor.

Andrei Iacob, Manager Operațiuni la IT-SH.ro, subliniază importanța responsabilității corporative:

„Suntem mândri să fim în avangarda sustenabilității în industria IT. Black Friday nu este doar o oportunitate de a vinde, ci și de a educa publicul despre importanța economiei circulare.”

Cu o cifră de afaceri de 27,5 milioane RON în 2022, IT-SH.ro demonstrează că un model de afaceri centrat pe reutilizare nu este doar posibil, ci și profitabil. În plus, serviciile de reparații oferite subliniază angajamentul companiei pentru o durată de viață extinsă a produselor IT.

În contextul actual, când sustenabilitatea devine o preocupare globală, inițiativele IT-SH.ro rezonează puternic cu consumatorii conștienți de impactul lor asupra mediului. Așadar, acest Black Friday, să alegem înțelept – să economisim nu doar bani, dar și planeta.

Ce este economia circulara?

Economia circulară reprezintă un model de producție și consum care urmărește să maximizeze reutilizarea și reciclarea materialelor și să minimizeze deșeurile.

Prin acest sistem, produsele și materialele sunt menținute în uz pentru cât mai mult timp posibil, iar când ajung la sfârșitul ciclului lor de viață, resursele sunt recuperate și regenerate.

Importanța economiei circulare derivă din necesitatea de a reduce presiunea asupra resurselor naturale limitate și de a aborda problemele legate de schimbările climatice și deșeurile globale.

Este un răspuns la modelul tradițional de economie liniară, care se bazează pe „extragere, producție, consum și aruncare”, un model care nu este sustenabil pe termen lung.

În contextul Black Friday, economia circulară devine deosebit de relevantă. Inițiativele comerciale, precum cele ale IT-SH.ro, care oferă reduceri pentru produse second-hand, încurajează consumatorii să participe la acest model sustenabil.

Astfel, consumatorii nu doar că beneficiază de prețuri reduse, dar și contribuie la reducerea impactului asupra mediului prin alegerea produselor reutilizabile în locul celor noi.

Această abordare ajută la extinderea duratei de viață a produselor și la reducerea deșeurilor electronice, un pas important în direcția unui viitor mai sustenabil.

De unde vine conceptul de Black Friday

Black Friday, termenul care astăzi evocă imagini ale mulțimilor în sălbăticie și reducerilor extraordinare, își are originile într-un context surprinzător de diferit.

Înainte de a fi asociat cu cumpărăturile post-Thanksgiving, „Black Friday” descria colapsul pieței aurului din SUA din 1869, o manevră speculativă mânată de doi finanțatori fără scrupule pe Wall Street​​.

Însă povestea Black Friday-ului, așa cum îl cunoaștem astăzi, se împletește cu tradiția comercială. O narativă populară sugerează că după un an de operare pe pierdere, comercianții ar reveni „pe plus” în ziua de după Ziua Recunoștinței, când cumpărătorii cheltuiau sume considerabile pentru bunurile reduse​​.

Această tradiție a început să prindă contur odată cu prima paradă de Ziua Recunoștinței a magazinului Macy’s în 1924, semnând astfel debutul sezonului de cumpărături de sărbători​​.

În 1939, Ziua Recunoștinței a fost mutată cu o săptămână mai devreme de către președintele Franklin D. Roosevelt, pentru a prelungi sezonul de cumpărături, o decizie care a creat confuzie și a fost rectificată în 1941​​.

Poliția din Philadelphia a adoptat termenul în anii 1950 pentru a descrie haosul din ziua de după Ziua Recunoștinței, când mulțimile de cumpărători și turiști invadează orașul​​. Black Friday și-a consolidat apoi statutul în anii 1980 ca ziua în care comercianții „ies din roșu”​​.

În prezent, Black Friday este un fenomen global, care a depășit granițele Americii, devenind un simbol al consumismului.

Cu toate acestea, nu putem ignora scenele de haos și chiar violență care au însoțit această zi de-a lungul anilor​​. Totuși, inițiative precum Small Business Saturday, creată în 2010, au reușit să echilibreze frenetismul consumist cu sprijinul pentru afacerile locale​​.

Astfel, Black Friday-ul ne amintește nu doar de capacitatea noastră de a cheltui și de a economisi, ci și de evoluția complexă și adesea contradictorie a societății noastre de consum.