În perioada aprilie-iunie, Produsul Intern Brut al SUA a consemnat o creştere de 1,2% în ritm anual, potrivit datelor corectate în funcţie de variaţiile sezoniere. Cifra anunţată de Departamentul american al Comerţului este semnificativ mai mică decât avansul de 2,6% preconizat de economiştii intervievaţi de Reuters. De asemenea, cifrele pe primul trimestru au fost revizuite în jos, până la o creştere de 0,8%, faţă de un avans de 1,1% anunţat iniţial. 

Cheltuielile de consum, responsabile pentru mai mult de două treimi din activitatea economică, au înregistrat o majorare de 4,2% în trimestrul al doilea, cel mai puternic ritm de creştere înregistrat de la finalul anului 2014. De asemenea, în pofida aprecierii dolarului şi a cererii globale slabe, exporturile au crescut în al doilea trimestru, în timp ce importurile au scăzut, ceea ce a contribuit la reducerea deficitului balanţei comerciale. 

În schimb, cheltuielile de investiţii private au înregistrat cea mai gravă scădere din ultimii şapte ani (minus 9,7%). Cifrele detaliate arată că investiţiile companiilor au continuat să scadă (minus 2,2%) pentru al treilea trimestru consecutiv, iar investiţiile persoanelor particulare s-au prăbuşit cu 6,1%, după ce au crescut cu 7,8% în primele trei luni. Au scăzut şi cheltuielile guvernamentale cu 0,9%, un recul fără precedent în ultimii doi ani. 

Aceste date arată că economia americană a înregistrat un ritm de creştere mai mic sau puţin mai mare de 1% în ultimele trei trimestre, comparativ cu un ritm de creştere de cel puţin 2% în primele trei trimestre din 2015. Oficialii Rezervei Federale aşteaptă o accelerare a ritmului de creştere a economiei şi a creării de locuri de muncă înainte de a majora din nou dobânda de politică monetară. AGERPRES