Renault F1 Team și-a lansat oficial programul pentru 2020 în cadrul unui eveniment organizat la Atelier Renault, conceptstore-ul emblematic al Groupe Renault de pe Champs-Élysées, Paris. A fost reconfirmat astfel sprijinul continuu al Grupului Renault și angajamentul față de Renault Sport Racing.

Duo-ul dinamic de piloți format din Daniel Ricciardo și Esteban Ocon a fost prezentat pentru prima dată în fața mass-media și în fața partenerilor, alături de noul director tehnic de șasiu, Pat Fry, şi conducerea echipei: Cyril Abiteboul, Alain Prost, Marcin Budkowski și Rémi Taffin.

Totodată, Guanyu Zhou, cel mai bun începător de anul trecut în Formula 2, a fost promovat ca Pilot de Teste.

Daniel Ricciardo / Esteban Ocon

Monopostul de Formula 1 va fi dezvăluit abia săptămâna viitoare, la Barcelona

Câteva imagini cu Renault R.S.20 şi o nouă livrea pre-sezon a monopostului pregătit de echipă pentru 2020 au fost oferite publicului. Mașina și motorul Renault E-Tech 20 vor fi dezvăluite complet în timpul testelor de iarnă de la Barcelona, săptămâna viitoare.

După seria de anunțuri făcute în ianuarie, piloții Academiei Renault Sport 20202 au fost, de asemenea, prezenți, deoarece se pregătesc pentru un an interesant în Campionatele FIA ​​Formula 2 și Formula 3, precum și în Formula Renault Eurocup.

Președintele Renault Sport Racing, Jérôme Stoll susține că 2020 este un an crucial pentru Renault în motorsport: „Anul acesta Renault își continuă îndelungata și impresionanta istorie în Formula 1 spre un nou deceniu, al șaselea din acest sport. 2020 este un an important din multe puncte de vedere. Ne propunem să redobândim dinamica pozitivă din primii trei ani de la întoarcerea noastră, în timp ce ne pregătim cât se poate de mult pentru viitorul sezon care reprezintă un nou ciclu pentru toate echipele. După ce ne-am încheiat etapa de reconstrucție, suntem mai hotărâți ca niciodată să luptam și să profităm de schimbările tehnice din 2021. Cred cu tărie că echipele de la Enstone și Viry se vor lupta pentru a recâștiga locul patru în Campionatul Constructorilor, dar mai ales că vor anticipa cu succes noua etapă pentru echipă și marca Renault.”