Piata autohona de servicii de internet trezeste interesul marilor jucatori mondiali. Principalii actori au planuri mari pentru Romania si isi cauta reprezentanti pentru activitatile zonale. eBay, Google, Amazon si, probabil, Yahoo vad oportunitati de dezvoltare pe site-urile “.ro”. Cel mai mare site de licitatii din lume are un reprezentant care raspunde de Romania si Bulgaria. Albena Spasova a fost numita de catre eBay la sfarsitul anului trecut si chiar a participat, in decembrie, la o conferinta IT in Romania. In prima faza, Spasova cerceteaza cadrul juridic al comertului electronic in Romania (este avocat, de altfel) si cum pot fi prevenite fraudele. Surse din piata spun ca intrarea gigantului mondial in Romania si cu operatiuni online este iminenta.

Departamentul pentru Romania al Google functioneaza in Irlanda, la Dublin, si tot acolo va lucra si viitorul manager de vanzari si coordonator al operatiunilor din Romania, potrivit anuntului de recrutare al companiei.

Un alt motor de cautare isi intoarce privirile catre Romania. Potrivit unor surse din piata, o companie locala de servicii web poarta negocieri privind aducerea in Romania, foarte curand, a unui alt greu al internetului mondial: Yahoo.

Continuare:

 Gigantii internetului dau click pe Romania