Președintele PMP, Cristian Diaconescu neagă orice implicare în ceea ce privește convocarea congresului în cadrul partidului. Acesta transmite într-un mesaj pe pagina sa de socializare că deciziile și demiterile care se vor lua în congresul din februarie sunt ilegale.

Acesta adaugă că „pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă” și tot ce se postează acum acolo „nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale”.

„În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută, să constat, că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național (conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar.

Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.

Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale”, a transmis Cristian Diaconescu pe pagina sa de Facebook.

Congresul PMP, convocat pe 19 februarie

Amintim că, o parte a conducerii PMP a decis convocarea congresului cu scopul de a fi aleși noi lideri naționali. În partid există două curente, unii care doresc o fuziune cu liberalii și alții care vor doar o colaborare cu cei din PNL privind proiecte naționale sau locale.

„Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online”, potrivit paginii de Facebook a Partidului Mișcarea Populară.