Decizia a fost luată. Radu Mazăre poate fi extrădat. Curtea de Apel a decis, iar acum totul se află în mâinile ministrului interimar al Justiției, Ana Birchall. Aceasta a anunțat deja că procedurile de extrădare vor fi demarcate iediat ce va exista o decizie definitive în acest sens.

Radu Mazăre rămâne încă în Madagascar, în timp ce autoritățile române bâjbâie printre hârtii. După un deceniu de proces și o condamnare definitivă, pașii finali ai încarcerării lui Radu Mazăre se împiedică de formalități.

La 39 de ore de când instanța a fost solicitată să emită ultimele documente, nu a apărut încă niciun răspuns. Totuși, Curtea de Apel Bucureşti a decis joi seara că sunt întrunite toate condiţiile pentru ca fostul edil să fie adus acasă. Are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare.

Mazăre se află acum într-un centru de reţinere din Capitala Republicii Madagascar, acolo unde probabil a şi primit vestea din ţară, anunță Antena 1. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au analizat joi solicitarea Poliţiei Române, formulată pe numele lui, şi au decis că demersurile pentru extrădare pot fi demarate.

Fostul politician are, pe insulă, un avocat care se ocupă de apărare, şi care, cu siguranţă, se va opune extrădării, invocând motivele pe care şi Radu Mazăre le-a expus în Madagascar în încercarea de a obţine azil politic. Acelea că, susţine el, în România, nu a avut şi nu ar putea avea parte de o judecată corectă. Radu Mazăre a fost reţinut miercuri la prânz de poliţiştii din Madagascar în timp ce se afla, alături de Roxana Mihalache, într-un spaţiu public din Antananarivo.