Viorica Dăncilă și Guvernul pe care îl condue au fost acuzați că sprijină evaziunea fiscală prin măsurile pe care le iau în ceea ce privește amnista în domeniu. Foarte interesant, acuzațiile nu vin de la rivali declarați ci chiar din interiorul partidului partanere, ALDE, care o ajută pe Dăncilă să își mențină poziția de premier, prin voturile din Parlament.

Președintele ALDE Dâmbovița Ionel Petre este convins că adoptarea de către Guvern a măsurilor fiscale de ajutorare a datornicilor la stat va încuraja zona de evaziune fiscală prin neplata debitelor bugetare de către cei care până acum au fost buni platnici, potrivit Mediafax, citat de stiripesurse.

„Restructurarea financiară «cu posibile ștergeri de datorii» adoptată ieri, 01 august 2019, printr-o ordonanță de urgență este justificată de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, ca fiind necesară în scopul recuperării unor datorii restante la bugetul de stat, lucru cu care nu pot fi de acord. Am convingerea și îmi asum ceea ce spun, că adoptarea măsurii amnistiei fiscale va încuraja zona de evaziune fiscală prin neplata debitelor bugetare de către cei care până acum au fost buni platnici”, arată un comunicat al președintelui ALDE Ionel Petre, remis vineri MEDIAFAX.