Românii sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de călătorie şi să aleagă şi alte puncte vamale.

Cel mai aglomerat punct este Nădlac 2. Aici, șoferii pot aștepta câteva ore pentru a intra sau a ieși din țară. Prin Nădlac 1 şi Nădlac 2 au intrat în România peste 6.200 de persoane, iar alte 7.400 au ieşit.

„Din Germania venim. Anul ăsta este dezastru. Deja stăm de două ore şi nu mai putem”, a declarat un șofer, potrivit Stirileprotv.

Andrei Dincă, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad: „Au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului, a fost suplimentat personalul poliţiei de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor”.

Românii care lucrează în străinătate se întorc acasă

„Din Munchen vin și mă duc la Alba-Iulia. De la 09:30 (aștept) și e 11:40. 7 kilometri (am parcurs)”, spune un bărbat. „În concediu, în concediu. D-apoi nu-ți mai arde de concediu când vezi așa ceva”, adaugă el.

„Din Belgia, merg la Piatra Neamț. Cred că am cel puțin 3 ore de când stau”, spune un alt șofer. „E groaznic! E nenorocire și cu căldura asta… pfff!”, exclamă tânărul.

„În această perioadă se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei la granița cu Ungaria”, confirmă Petre Nicola, purtător de cuvânt al ITPF Arad.

„A fost suplimentat personalul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere”, a precizat oficialul.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu