Este dezastru în pușcării! Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) tocmai a anunțat că paisprezece noi cazuri de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat în rândul personalului sistemului administraţiei penitenciare. Aceste 14 noi cazuri s-au întâmplat în ultima săptămână.

„Vă informăm că, în intervalul 25.09-01.10.2020, au fost înregistrate 14 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administraţiei penitenciare.

În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 33 de poliţişti de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiştii Ministerului Sănătăţii, până la vindecare.

În continuare, unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor promovează conduita de prevenţie stabilită prin Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă”, se arată într-un comuncat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Numărul infectărilor a explodat astăzi, 2 octombrie. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat infectări pe bandă rulantă în România. Potrivit ultimelor date, alte 2343 de persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore.

Astfel, potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ministrul Sănătăţii a spus dacă se instituie sau nu starea de urgență. Potrivit ministrului, în acest moment nu se impune acest lucru, ci respectarea regulilor de protecţie sanitară pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi.

Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta”, a precizat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.

Totodată, ministrul a mai precizat că vârsta la care lovește coronavirusul s-a modificat. Astfel, în perioada 21-29 septembrie s-au înregistrat 276 de noi cazuri de coronavirus la copii între 0 şi 9 ani şi 597 la copii între 10 şi 19 ani.