Mai precis premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că va merge în Parlament și va prelungi starea de urgență până pe 31 ianuarie, notează faimosul cotidian La Repubblica. De precizat, că în Italia există cea mai mare comunitate de români din afara României, cu peste un milion de români.

„Vom merge în Parlament și pentru prelungirea stării de urgență până pe 31 ianuarie”, a declarat joi Giuseppe Conte.

Autoritățile sanitare au solicitat, în cadrul unei întîlniri care a avut loc miercuri seară, prelungirea stării de urgență în timpul unei întâlniri cu membri ai guvernului, apreciind că numărul îmbolnăvirilor se menține la un nivel ridicat.

În aceeași ședință s-au discutat și metodele prin care cetățenii italieni ar putea fi convinși să-și descarce aplicația Immuni, care conține informații utile legate de prevenirea bolii și stoparea răspândirii coronavirusului.

Coronavirus la nivel internațional

Coronavirusul face prăpăd în toată omenirea. Sunt victime pe bandă rulantă. Autoritățile au anunțat că s-a depășit pragul de un milion de victime. Totul a scăpat de sub control.

Este dezastru total pe toată planeta. Coronavirusul a scăpat de sub control. Deși toate marile puteri spun că sunt aproape de a face un vaccin împotriva COVID-19, niciuna nu a reușit până acum, iar virusul face ravagii pur și simplu. Ultimele cifre sunt absolut șocante.

Autoritățile spun că s-a ajuns la pragul psihologic deja. Un milion de oameni au murit din cauza Covid-19 pe întreg Globul, potrivit cifrelor furnizate de Worldometers. Mai mult de jumătate dintre decese s-au înregistrat în doar patru țări: SUA, Brazilia, India, Mexic.

Statele Unite continuă să se situeze pe primul loc la acest capitol, cu 210.000 decese provocate de coronavirus. Brazilia (142.000), India (96.000), Mexic (76.000) sunt următoarele clasate.

Prima țară europeană care apare în acest top negru este Marea Britanie, cu 42.000 de morți, urmată de Italia, cu 35.000.

România este pe locul 30 în clasamentul victimelor provocate de coronavirus, cu peste 4.700 de decese înregistrate. Din păcate, în țara noastră, aproape în fiecare zi avem parte de peste 1000 de noi infectări, dar și de zeci de morți. Lucrurile au scăpat total de sub control, iar autoritățile abia mai fac față.