Vești bune în plină pandemie de COVID. În ziua în care au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 389 de decese, Raed Arafat a făcut un anunț important. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că medicamentele și echipamentele pentru tratamentul pacienților COVID oferite de Franța au ajuns în România.

„Sunt medicamente pentru reanimare, mecanismul european de protecție civilă merge foarte bine”, a declarat Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România.

Raed Arafat a dat detalii importante despre medicamente, explicând când vor ajunge acestea în posesia spitalelor. Șeful DSU a vorbit, în context, despre mecanismul european de solidaritate. El a explicat că acest ajutor pentru România este extraordinar și că el arată solidaritatatea europeană în momentele dificile.

Pentru cine sunt medicamentele anti-COVID

„Dozele sunt pentru pacienții sedați de la Terapie Intensivă, sunt medicamente de mare importanță, vor ajunge pentru un timp suficient”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai dezvăluit ce se va întâmpla cu medicamentele aduse din Franța.

„Vor ajunge la Unifarm, la zona refrigerată. Ministerul Sănătății va face planul de distribuire și Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a arătat Arafat. Potrivit șefului DSU, în acest moment autoritățile române sunt în discuți cu Polonia și Ungaria pentru noi transferuri de pacienți COVID. În plus, a spus Raed Arafat, România a primit oferte de ajutor și din alte țări.

Recepția ajutorului a fost făcută de ambasadorul Franței în România,Laurence Auer, și secretarul de stat, șef al DSU, Raed Arafat. Ambasadorul Franței în România a participat duminică la evenimentul de la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani.

Situația din România este dramatică. Zi de zi bilanțul COVID vine cu cifre cutremurătoare iar numărul deceselor a ajuns chiar și la 600 de persoane pe zi. În plus, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății s-au deplasat în țara noastră pentru a evalua ceea ce se întâmplă dar mai ales ce se poate face pentru a stopa rata infectărilor.