Europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, Rareş Bogdan, a vorbit despre efectele pe care criza economică le-ar putea avea asupra României, dar şi despre soluţii la care ar putea apela Guvernul, precum banii europeni. “Mie îmi este mai frică de efectele crizei economice decât de cele ale crizei medicale”, a declarat europarlamentarul.

“Aceste lucruri pot fi compensate prin injecţii financiare în piaţă. Bani europeni sau împrumut gigantic. Datoria publică a României este pe locul 21 din 27 de țări din UE. România poate împrumuta peste 20-25 de miliarde de euro pentru a-i pompa în economie. Mie îmi este mai frică de efectele crizei economice decât de cele ale crizei medicale”, a spus Rareş Bogdan la “Marius Tucă Show”.

Va deveni Rareş Bogdan prim-ministrul României?

Prim-vicepreşedintele PNL a comentat şi un subiect care a tot apărut în presă de-a lungul timpului, respectiv posibilitatea ca el să ajungă, la un moment dat, prim-ministru al României. Rareş Bogdan a recunoscut că este interesat de această poziţie, fără a oferi însă un orizont de timp clar.

“E o poziţie pe care orice om politic şi-o doreşte. Trebuie făcut totul pas cu pas. Am o poziţie importantă politică, dar şi la nivel european. Este suficient şi trebuie să mă familiarizez cu această junglă. Apoi pot spera la o poziţie administrativă la înalt nivel”, a mărturisit liberalul.