Directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Cristian Constantinescu, se va retrage din această poziţie începând cu 1 mai 2010, urmând să activeze, pentru o perioadă de timp, în funcţia de consilier al viitorului şef al companiei.

Surse din cadrul Allianz-Ţiriac au confirmat pentru Mediafax informaţia. Cristian Constantinescu  (59 de ani), este cel care a început să construiască Allianz-Ţiriac în 1994, când a înfiinţat, alături de alţi doi specialişti în asigurări – Gavril Mureşan şi Ileana Cucoş, societatea Asigurări „Ion Ţiriac”, denumirea fiind schimbată după preluarea unei participaţii de 51% de către grupul german Allianz în anul 2000. Suma transferului a fost estimată de surse din piaţa de profil la circa 14 milioane de euro.

Înainte de a înfiinţa Asigurări „Ion Ţiriac”, Constantinescu a lucrat la Administraţia Asigurărilor de Stat (ADAS), iar mai tarziu la Astra Asigurări, unde s-a ocupat de reasigurări.

Ctistian Constantinescu deţine un pachet de acţiuni reprezentând 2,73% din capitalul social al Allianz-Ţiriac Asigurări, în timp ce Mureşan şi Cucoş au fiecare o participaţie de 0,313% din capitalul social, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Cu un capital social de 66,64 milioane de lei, asigurătorul român este controlat de grupul Allianz – 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) – 44,48%.

Allianz-Ţiriac Asigurări este cel mai mare asigurător local, cu o cotă de 15,49% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă la finele anului 2008, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

SURSA: Mediafax