Cristian Constantinescu, care a deţinut şi funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), a fost audiat, luni, în şedinţa comisiilor reunite de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor pentru a o înlocui pe Angela Toncescu la şefia CSA.

Atrăgându-i-se atenţia asupra eventualelor incompatibilităţi cu funcţia pe care ar putea să o îndeplinească, Cristian Constantinescu a răspuns că cele 2,84% din acţiunile pe care le deţine la Allianz – Ţiriac Asigurări nu constituie o incompatibilitate în mod normal, ci o incompatibilitate din punct de vedere moral.

"În ceea ce priveşte incompatibilităţile, la momentul acesta sunt acţionar cu circa 2,84% la Allianz – Ţiriac. Din punct de vedere legal, nefiind acţionar semnificativ, aceasta nu este o incompatibilitate, dar am declarat că mi se pare din punct de vedere moral o incompatibilitate, drept pentru care am iniţiat demersurile – şi acum discuţia este la nivel de avocat – pentru a-mi vinde acţiunile. Conform contractului, am obligaţia să ofer acţiunile în prima fază domnului Ţiriac. Deci, sunt în negocieri pentru această vânzare", a explicat Constantinescu.

Totuşi, acesta a recunoscut că se află într-o incompatibilitate, aceasta reieşind din poziţia sa de membru în Consiliul de Supraveghere al Allianz – Ţiriac Asigurări.

"Incompatibilitate clară şi evidentă este poziţia mea de membru în Consiliul de Supraveghere al Allianz – Ţiriac Asigurări şi acesta este un lucru pe care l-am scris în declaraţie. În cazul în care voi beneficia de încrederea dumneavoastră, în momentul în care am numirea, în ziua următoare îmi voi da demisia din această funcţie", a încheiat Cristian Constantinescu.

Cristian Constantinescu a deţinut funcţia de preşedinte al UNSAR în perioada iunie 1997 – 1 iunie 2011, iar din mai 2011 şi până în prezent este membru în Consiliul de Administraţie al Allianz – Ţiriac Asigurări. De asemenea, între decembrie 2000 – mai 2011 a fost director general al companiei. În 1994, Cristian Constantinescu a fondat firma Asigurări Ion Ţiriac, până în decembrie 2000 fiind şi director general. Între 1991 – 1994, a îndeplinit funcţia de director Reasigurări la Astra SA, iar între 1990 şi 1991 a fost şef serviciu la ADAS.