„Camuflăm deocamdată efectele provocate, dar avem acum o mulţime de companii zombie care supravieţuiesc doar pentru că obţin bani de la Guvern. Avem o mulţime de angajaţi care sunt în şomaj sau care lucrează part time şi sigur îşi vor pierde locurile de muncă în 2021”, a declarat Baete pentru Wall Street Journal, conform agerpres.ro

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Șeful Allianz a explicat că există multe gospodării private care sunt mai puternice şi mai reziliente decât s-a crezut iniţial

Mulţi cetăţeni sunt clar mai inteligenţi decât politicienii care cheltuie sume record, o problemă care într-o zi ar putea afecta coeziunea socială, susţine Baete. Acesta a adăugat: „Cetăţenii noştri sunt aparent mult mai inteligenţi decât clasa politică şi spun asta cu respect, deoarece cineva va trebui să achite nota de plată”.

Guvernele europene trebuie să fie atente în privinţa sumelor record cheltuite în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus, deoarece mulţi cetăţeni vor fi furioşi când vor vedea o astfel de notă de plată imensă, a avertizat Baete.

Pandemia a determinat guvernele din întreaga lume să facă datorii pentru a-şi putea majora cheltuielile, din cauza efectelor asupra economiei şi locurilor de muncă.

Multe pieţe financiare arată iraţional în acest moment, parţial din cauza excesului de lichiditate şi a structurii. Allianz se menţine departe de riscuri în ceea ce priveşte portofoliul său de acţiuni, a dat asigurări Baete.

Allianz a raportat un declin al profitului net de 29% în trimestrul doi din 2020 şi nu a actualizat estimările privind rezultatele din acest an, pe fondul incertitudinilor cauzate de pandemie.

Allianz este unul dintre asigurătorii europeni care au avertizat asupra perspectivelor deoarece clienţii solicită despăgubiri pentru întreruperea afacerilor şi anularea evenimentelor, în timp ce a scăzut cererea pentru asigurări auto şi de călătorie.

Profitul net atribuibil acţionarilor a scăzut la 1,53 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2020, faţă de 2,14 miliarde de euro în trimestrul doi din 2019, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,48 miliarde de euro.

Rata solvabilităţii Solvency II a scăzut la 187% la 31 iunie 2020, de la 190% la 31 martie 2020.

Rata combinată, un indicator cheie al profitabilităţii, s-a situat la 95,5% în trimestrul doi din 2020, de la 94,3% anul anterior. Un indicator sub 100% arată profitabilitate.