Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a transmis Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în urma plângerilor şi reclamaţiilor membrilor, o sesizare privind „neregulile grave” constatate în activitatea desfăşurtă Allianz-Ţiriac Asigurări. Compania respinge, însă, acuzaţiile.

„Într-o primă fază, au fost demarate procedurile legale în vederea verificării activităţii companiei de asigurare de către instituţiile abilitate, urmând să facem în continuare toate demersurile necesare pentru a se pune capăt oricăror practici constatate a fi contrare legii, anticoncurenţiale sau abuzive”, a spus coordonatorul departamentului Asigurări al societăţii de avocaţi Boştină şi Asociaţii, Ovidiu Tibuleac, prin intermediul unui comunicat. În sesizarea transmisă CSA, ASSAI atrage atenţia cu privire la unele acte şi operaţiuni ale Allianz-Ţiriac Asigurări, care s-ar desfăşura în afara obiectului unic de activitate al companiei.

Consiliul Concurenţei a fost informat de ASSAI cu privire la actele şi operaţiunile presupus nelegale şi anticoncurenţiale desfăşurate de Allianz-Ţiriac Asigurări în raporturile derulate cu societăţile de service auto independente din România, conform sursei citate.

În sesizarea transmisă Gărzii Financiare, asociaţia a prezentat informaţii cu privire la activităţile şi operaţiunile comerciale ilicite desfăşurate de asigurător.

ASSAI cere urgentarea unei investigaţii

„Solicităm autorităţilor să cerceteze de urgenţă plângerile noastre, deoarece credem că Allianz-Ţiriac încalcă în mod constant reglementările în domeniu, abuzând în relaţiile cu partenerii săi contractuali”, a declarat directorul general al ASSAI, Cristian Muntean. El a adăugat că asociaţia deţine documente care stau la baza acestor demersuri.

ASSAI este o asociaţie profesională care reprezintă interesele a peste 500 de service-uri auto din România. Societăţile reprezentate au un total de peste 15.000 de angajaţi şi derulează anual afaceri de peste 400 milioane de euro.

Allianz-Ţiriac Asigurări respinge acuzaţiile

Pe de altă parte, directorul de relaţii publice al Allianz-Ţiriac Asigurări, Marius Onofrei, a respins acuzaţiile şi a afirmat că toate operaţiunile desfăşurate companie respectă legislaţia, informează Mediafax.

Allianz-Ţiriac Asigurări a subscris prime de 1,38 miliarde de lei, în creştere cu 12,1% faţă de 2007. Allianz-Ţiriac Asigurări este cea mai mare companie de profil din România, cu o cotă de 16% la finele anului 2008.

SURSA: Mediafax