"Cred că cea mai importantă problemă a antreprenorilor este legată de forţa de muncă, forţa de muncă calificată. Încă trăim cu iluzia că avem o forţă de muncă foarte bine calificată. Este doar o iluzie – vă spun asta şi în calitate de profesor şi văd cum calitatea studenţilor în fiecare an se deteriorează, este o certitudine acest lucru. Deci avantajul nostru competitiv că avem o forţă de muncă calificată nu prea mai ţine. Şi, mai mult decât atât, este şi mai scumpă", a spus Dumitru, la Digi 24. 

Potrivit acestuia, sunt domenii economice cu deficit major de forţă de muncă, precum industria IT, însă este nevoie şi de angajaţi în zonele care nu cer o calificare atât de înaltă, precum sudori sau tractorişti. 

"Chiar am avut discuţii în ultimii doi-trei ani cu antreprenori din toată ţara care spuneau: nouă nu ne trebuie oameni cu două facultăţi, noi avem nevoie de sudori, de maistru, de strungar şi aşa mai departe", a arătat preşedintele Consiliului Fiscal. 

Întrebat ce sfat le-ar da tinerilor care vor intra în câmpul muncii peste câţiva ani, el a răspuns că nu contează domeniul de activitate, atâta timp cât eşti un bun profesionist. 

"Problema este că în mai toate specializările nivelul de pregătire profesională este din ce în ce mai slab. Aceasta este de fapt problema forţei de muncă, pe lângă faptul că este din ce în ce mai puţină", a adăugat Dumitru.

SURSA: Agerpres