Dumitru Buzatu a fost primit mandat de arestare preventivă de 30 de zile.

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui. El este vizat în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.

Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei.

Anterior, președintele Consiliului Judeţean Vaslui a fost reținut pentru 24 de ore sâmbătă dimineață.

Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu 250.000 de euro

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant cu circa 250.000 de euro însemnați de DNA. Banii erau oferiți în schimbul acordării unui contract de reabilitare și modernizare a unor drumuri din județ. Omul de afaceri căruia i s-au cerut banii era din Cluj. Flagrantul s-ar fi realizat la un restaurant unde Buzatu lua masa. Banii fuseseră marcați în prealabil de către cei de la DNA.

Ȋn noaptea de vineri spre sâmbătă, anchetatorii au descins la ferma pe care politicianul o deține într-o comună din Vaslui, iar perchezițiile au durat câteva ore. Însoțit de anchetatori, Dumitru Buzatu a ajuns in jurul orei 22 la ferma sa din comuna vasluiană Zăpodeni.

Apoi, președintele CJ Vaslui a fost adus pentru audieri la sediul DNA Iași. Buzatu a venit într-o maşină a Jandarmeriei și a fost escortat de jandarmi până în incinta clădirii. Politicianul avea în mână o geantă sport. El nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Exclus din PSD, urmează suspendarea de la CJ Vaslui

În același dosar a fost reținută și o altă persoană. E vorba de un expert care ar fi primit 714.000 lei de la omul de afaceri care l-a mituit şi pe preşedintele CJ Vaslui. Acesta a fost reţinut sâmbătă de procurorii DNA.

Potrivit DNA, bărbatul este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Dumitru Buzatu a fost exclus imediat din PSD. Ȋn unanimitate de voturi, sâmbătă s-a luat decizia excluderii din partid a președintelui Consiliului Județean Vaslui.

Soția și fiul baronului de Vaslui au rămas fără funcții

Totodată, a fost suspendată din PSD și soția lui Dumitru Buzatu. Este vorba despre senatorul Gabriela Crețu. Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, și-a înaintat demisia din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Membrii Biroul Politic Național al PSD au luat act și de această demisie. Acum, noul președinte interimar al PSD Vaslui va fi europarlamentarul Dragoș Benea. Acesta este și vicepreședinte pe regiunea Moldova.

Buzatu va rămâne și fără funcția de la CJ Vaslui. Prefectul judeţului, Daniel Onofrei, a spus că va emite la începutul săptămânii viitoare ordinul de suspendare. Decizie se va lua dacă vor fi îndeplinite condiţiile.