DTZ Echinox anunta o cifra de afaceri de 5.7 milioane de euro pentru 2008, realizand astfel o crestere de 35,7% comparativ cu 2007. Pe o piata din ce in ce mai competitiva, compania a inregistrat rezultate semnificative in cadrul departamentelor de evaluari, retail si rezidential.

Veniturile obtinute de catre departamentul de evaluari au inregistrat o crestere de 31.5% in anul 2008 fata de 2007. Intre cele mai importante activitati, echipa a fost responsabila de evaluarea unor portofolii ample precum AVRIG 35, Impact, GTC, ADAMA, AFI, Red Management, Petrom, Future Group, CCCF, NEPI Investment, numeroase studii de fezabilitate si de best use si peste 500 de rapoarte de evaluare si studii de piata. In anul 2008, DTZ Echinox a evaluat proprietati a caror valoare insumata depaseste 3 miliarde de euro.

In 2008, echipa de retail si-a marit profiturile cu 82.7%, prin inchirierea a peste 60.000 de mp. Cu un portofoliu care acum insumeaza peste 400.000 de mp de proiecte exclusive, departamentul ofera asistenta unor clienti precum Atrium Centers, Plaza Centers, Immoeast si Mega Company.

Departamentul rezidential a obtinut venituri considerabile in 2008, in ciuda scaderii vanzarilor de apartamente noi, destinate clasei mijlocii. DTZ Echinox este agent exclusiv al Monaco Towers din zona Berceni, proiect rezidential ce insumeaza 304 apartamente si o galerie comerciala pe doua niveluri, cu o suprafata inchiriabila de 7000 mp si al Arena Residential, un complex residential care insumeaza 336 de apartamente, in cartierul Tatarasi din Iasi. Ambele proiecte vor fi livrate in scurt timp. Sursa principala de venituri a fost segmentul proprietatilor premium si de lux, unde DTZ Echinox a incheiat importante tranzactii atat de vanzare, cat si de inchiriere.

“Am construit o echipa puternica ce poate sa fructifice experienta de piata si relatiile excelente cu clientii pe care compania le are. Situatia dificila din industria imobiliara solicita asistenta profesionala de cea mai inalta clasa si o abordare proactiva a pietei. Sunt increzator in ceea ce priveste portofoliul actual de proiecte si clienti si am motive intemeiate sa cred ca va exista o cerere mai mare pentru serviciile noastre in urmatoarele noua luni”, declara Tim Wilkinson, Joint Managing Director al DTZ Echinox.

DTZ este o companie internaţională de consultanţă imobiliară, cu peste 12.500 specialişti care consiliază şi acţionează pentru companii multinaţionale de prestigiu, mari instituţii financiare, guverne, dezvoltatori şi investitori în 40 de ţări din toată lumea. Cu 200 de birouri în 163 de oraşe, DTZ asigură servicii integrate de agenţie, de consultanţă de corporaţie, brokeraj, evaluări, finanţari corporative, managementul proprietăţilor şi cercetare de piaţă.

În noiembrie 2002, după nouă ani de activitate de succes pe piaţa imobiliară din România, Echinox Consulting a încheiat un acord de parteneriat cu compania multinaţională DTZ, una dintre firmele leader pe plan internaţional în domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.