"Creşterea salariului minim se va face după elaborarea unui studiu de impact. Trebuie să analizăm toate posibilele implicaţii ale unei asemenea măsuri astfel încât să ne asigurăm că măsura în sine va avea preponderent efecte pozitive în economia românească. Vom realiza un studiu de impact în trimestrul I al anului viitor", a spus Dragu. 

În ceea ce priveşte numărul de zile în care bugetul a stat în dezbatere publică, ministrul Finanţelor a precizat că a avut de ales între a avea un proiect aprobat până la sfârşitul anului sau a avea dezbateri foarte lungi. 

"România să înceapă anul 2016 fără buget ar fi fost într-o situaţie foarte delicată şi s-ar fi reflectat într-o reacţie imediată a pieţelor", a explicat ministrul Finanţelor. 

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. 

Acesta a precizat că la ora 14,00 a fost programată o dezbatere cu reprezentanţii societăţii civile, organizată de ministrul delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social. Potrivit lui Dan Suciu, participanţii la această dezbatere au trimis propunerile lor care au fost luate în considerare de experţi şi miniştri, unele dintre ele fiind incluse în proiectul de buget.

 AGERPRES