”Turbulențele economice internaționale generează în continuare neîncredere pentru investitorii imobiliari. Nu putem vorbi despre reveniri de prețuri, ci doar de estimări negative, în special pe segmentul rezidențial vechi”, spune el.

Astfel, dacă în ultimii doi ani s-a constatat o corecție a valorilor imobilelor, în viitor se poate vorbi de o reașezare sau o reevaluare corectă a prețurilor, pe fiecare segment imobiliar în parte. ”Pentru rezidențialul vechi, construit înainte de 1990, consider că valorile de tranzacționare se pot diminua cu încă 15–20 %, iar pe rezidențialul nou procentul de scădere va fi mai mic, între 5-10 %”, subliniază Dragoteanu.

Cele mai afectate segmente, în opinia lui, au fost  terenurile, în special cele situate la periferia orașelor și în exteriorul acestora.

Pe de altă parte, pe segmentul comercial, Dragoteanu spune că se observă o stabilitate a prețurilor, după o diminuare a acestora pe parcursul ultimilor trei ani cu până la 50 %.

 ”Locația a devenit criteriul principal de evaluare a unui imobil și s-au format două categorii distince de produse imobiliare: cele care sunt vandabile, chiar și în noile condiții economice, și imobilele nevandabile, indiferent de prețul cerut de proprietari”, mai spune el.