Fostul șef al Fiscului, Dragoș Doroș, a declarat pentru Capital că noul președinte al instituției este un profesionist care cunoaște bine instituția. „Am primit referințe bune despre ea, este un profesionist cu rezultate excelente. Am promovat-o din acest motiv”, a declarat Dragoș Doroș.

Premierul Mihai Tudose a decis, marţi, eliberarea din funcţie a preşedintelui ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului, Mirela Călugăreanu a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Mirela Călugăreanu a fost directorul executiv al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti şi a devenit primul preşedinte femeie al ANAF.

Conform declaraţiei de avere completată de Mirela Călugăreanu luna trecută, ea deţine în proprietate trei terenuri intravilane: două în Bucureşti (unul de 336 mp, iar altul de 112 mp) şi unul în judeţul Giurgiu (de 2.000 mp); şi un teren agricol de 4 hectare tot în Giurgiu.