Liviu Dragnea primește lovitură după lovitură în spatele gratiilor. Fostul șef al PSD spera să scape mai devreme din pușcărie, dar abrogarea recursului compensatoriu din Camera Deputaților i-a tăiat toate aripile acestuia. Mai mult, camera aceasta era for decizional.

Lui Dragnea nu i se mai reduce substanțial pedeapsa

Concret, prin acest vot din Camera Deputaților, lui Liviu Dragnea nu i se mai reduce substanțial pedeapsa. Totuși, aceasta va mai produce efecte: deţinuţii aflaţi acum după gratii vor beneficia în continuare de clemenţa statului, însă doar pentru zilele petrecute în puşcărie până la abrogarea legii, nu pentru întreaga pedeapsă.

Spre exemplu, Liviu Dragnea va beneficia de recurs compensatoriu (scăderea cu 20% din pedeapsă) doar pentru zilele executate în intervalul mai-decembrie 2019. Dacă legea adoptată de PSD în 2017 ar fi rămas în vigoare, Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o scădere cu 20% din întreaga pedeapsă (3 ani şi jumătate) nu doar pentru cele 6 luni trăite la Rahova până acum, anunță adevărul.ro.

Astfel Liviu Dragnea a câștigat o lună de libertate. Potrivit legii, fiecărui deţinut, indiferent de faptele comise, i se scădeau 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile executate. Liviu Dragnea a ajuns la Rahova pe 27 mai, deci a executat până acum 90 de zile din totalul de 3 ani şi jumătate. Aşadar, pentru cele 90 de zile de puşcărie, fostul lider PSD primeşte o reducere de 36 de zile.

Pentru restul zilelor pe care le va petrece la Rahova, Liviu Dragnea nu va mai beneficia de recurs compensatoriu, după ce legea a fost abrogată.