Stelian Ion, deputat USR, după adoptarea legii de abrogare a recursului compensatoriu, a declarat că Dragnea și Mazăre vor beneficia totuși de câteva zile libere, în baza vechii legi.

De asemenea, deputatul USR a precizat că ”epoca infractorilor începe să apună” și a pornit un atac la adresa celor care au votat această lege în primă fază.

”Epoca infractorilor începe să apună. Epoca în care cei care săvârșesc infracțiuni sunt premiați, în vreme ce cetățenii onești sunt ignorați de către statul român s-a dus. Trebuie să înțelegeți cu toții lucrul ăsta. Și cei care au votat, au susținut, varianta aceasta odioasă a legii recursului compensatoriu ar trebui să-și toarne cenușă în cap, nu să vină să ne explice cât de bună este această lege și ce greșit a fost acest vot”, a spus Stelian Ion.

PSD-ul modifica legile, după bunul plac

Potrivit acestuia, se pare că proiectul inițial avea cu totul altă formă, însă a fost modificat de comisia condusă de Eugen Nicolicea. În plus, acesta susține că Dragnea ”va ciupi” totuși câteva zile libere.

”Trebuie spus că proiectul inițial a avut cu totul altă variantă decât ceea ce a rezultat în urma lucrărilor comisiei juridice, conduse de către Eugen Nicolicea. Varianta aceasta nefastă este varianta Nicolicea, nu varianta Prună, așa cum în mod mincinos și rușinos încearcă să susțină în spațiul public PSD-ul. Și da, Liviu Dragnea va beneficia, probabil, va ciupi câteva zile în baza acestei legi, pentru că știți foarte bine, cei din PSD, pentru că se aplică un principiu în dreptul penal, acela al aplicării legii penale mai favorabile.

Ați știut și când ați adoptat această lege, iar noi venim acum și închidem robinetul. Legea se va aplica până în momentul în care va intra în vigoare această lege de abrogare și Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu – conducătorii dumneavoastră mult iubiți – vor ciupi doar câteva zile din acestea de beneficiu în baza recursului compensatoriu până în momentul în care va intra în vigoare această lege”, a mai spus Stelian Ion.

În prezent, peste 20.000 de deţinuţi au fost eliberaţi înainte de a-şi ispăşi pedepsele.

Singurii care au mai avut obiecții în ceea ce privește abrogarea recursului compensatoriu au fost deputații PSD Florin Iordache şi Eugen Nicolicea. Aceștia au susţinut, marți, la dezbaterile din Comisia Jurifică, faptul că abrogarea va atrage amenzi usturătoare de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, având în vedere condițiile în care stau deţinuţii.