Eurodeputata a fost deranjată de faptul că Preşedinţia Consiliului nu a fost prezentă la dezbatere.

„România este acum la preşedinţia Uniunii Europene şi eu văd că aceştia nu sunt în sală. Iată, n-am mai trecut printr-o asemenea situaţie cu statul de drept până acum niciodată şi niciun alt stat în Uniunea Europeană până acum nu a îndrăznit să facă ceea ce a făcut România. Ar fi fost foarte bine dacă Socialiştii şi Democraţii (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, S&D, din care face parte PSD – n.r.) s-ar fi delimitat mai rapid de ceea ce se întâmplă în România”, a apreciat Graessle.

Oficialul vine și cu soluția.

”Nu putem decât să apelăm la articolul 7 din tratat, ceea ce poate face Comisia Europeană atunci când nu mai există statul de drept”, a avertizat ea, care a apreciat totodată că şi guvernul român este responsabil pentru ceea ce se întâmplă.

„Guvernul României este şi victimă şi este şi făptaş şi vedem că este ameninţată independenţa justiţiei şi ce se întâmplă cu corupţia. Vedem un preşedinte de partid (Liviu Dragnea, preşedintele PSD – n.r.) care a fost în prima instanţă condamnat şi este un subiect despre care trebuie să discutăm. Şi cei din S&D trebuie să discute subiectul. Nu trebuie să avem aici standarde duble. Vedem o curte care se ocupă de caz şi care este supusă multor presiuni”, a mai declarat eurodeputata germană, potrivit traducerii în limba română a intervenţiei sale.