Magistrații de la Judecătoria Sector 5 au decis astăzi că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate. Decizia este definitivă.

„Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova , împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021”, este minuta publicată de Judecătoria Sector 5.

Liviu Dragnea mai are de trecut un hop. Miercuri, doi judecători de la Tribunalul Bucureşti vor decide dacă fostul preşedinte PSD poate fi eliberat din Penitenciarul Rahova. Ei vor judeca contestaţia depusă împotriva deciziei luate de judecătoarea Mirela Mădălina Știrbu în urmă cu două săptămâni, pe 27 aprilie.

Liviu Dragnea, la un pas de a fi eliberat

Pe 19 mai, Tribunalul Bucureşti trebuie să soluţioneze contestaţia depusă de Liviu Dragnea împotriva deciziei luate de judecătoarea Mirela Mădălina Știrbu de la Judecătoria Sectorului 5, cea care i-a respins acestuia eliberarea condiţionată. Cei doi judecători care vor decide soarta lui Dragnea săptămâna viitoare sunt Ciprian Purice şi Claudiu Corobană. Teoretic, aceştia ar trebui să accepte eliberarea lui Liviu Dragnea, mai ales că inclusiv Penitenciarul Rahova, prin Comisia pentru liberare condiționată, a constatat în 21 aprilie 2021 că fostul lider PSD îndeplinește toate condițiile pentru a fi pus în libertate.

Liviu Dragnea se află după gratii la Penitenciarul Rahova de doi ani de zile, după ce a primit o condamnare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de 3 ani şi 6 de luni, cu executare.

Aavocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, spunea, în urmă cu ceva vreme, că fostul lider PSD ar fi trebuit să fie eliberat încă din luna februarie, dacă nu ar fi fost şicanat şi i se permitea accesul la muncă în interiorul penitenciarului. “Ceea ce pot să vă spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condițiilor legale pentru aplicarea dispoziției legale în acest sens (respectiv a liberării condiționate), ceea ce înseamnă că dânsul a îndeplinit fracţia aceea de două treimi, din care evident s-au scăzut zilele de muncă-câștig. Și, bineînțeles, a îndeplinit toate celelalte condiții care sunt cumulativ prevăzute de lege.