George Maior are mari probleme. Un raport al Comisiei parlamentare de control a SRI arătă cum a intervenit fostul șef al SRI pentru Victor Ponta și echipa de raliuri din care făcea parte fostul premier.

Potrivit documentului prezentat de stiripesurse, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar a dezvăluit că a fost abordat de George Maior l-ar fi abordat în legătură cu o investigație ANAF privind sponsorizarea echipei de raliuri. Momentul incendiar s-ar fi petrecut la un eveniment găzduit la Palatul Snagov de fostul vicepremier Gabriel Oprea,.

„În susținerea prezentului raport au fost studiate stenogramele și documentele depuse la Comisii de către domnii: Horia Georgescu (doua audieri, insumand 166 de pagini de stenograma), George Maior (doua audieri, insumand 158 de pagini de stenograma), Sorin Blejnar (14 pagini de stenograma), Dumitru Dumbrava (171 de pagini de stenograma), Florian Coldea (249 de pagini), dar și a acțiunilor de control parlamentar efectuate la unitățile centrale ale SRI și a unor sesizări și documente depuse la Comisie”, potrivit Raportului.

Astfel, despre „cazul Victor Viorel Ponta” se precizează următoarele:

“n urma audierilor de la Comisie ne-a fost prezentat cazul domnului Victor Viorel Ponta, fost prim-ministru al României, pentru care, conform celor afirmate de dl Sorin Blejnar, seful ANAF la acea data, dl George Maior a incercat influentarea demersurilor ANAF în ceea ce privește suspiciunea referitoare la modalitatile de sponsorizare a echipei de raliu din care facea parte dl Victor Viorel Ponta. Astfel, cu ocazia unui eveniment gazduit de dl Gabriel Oprea, la Palatul Snagov, Sorin Blejnar sustine ca a fost abordat de către George Maior, acesta din urma solicitandu-i sa tergiverseze dosarul in care era implicat Victor Ponta.

În momentul constatarii de catre ANAF a unor posibile mentiuni false in declaratia de avere, s-a luat decizia transmiterii dosarului respectiv la ANI. George Maior l-a atentionat pe Sorin Blejnar cu privire la posibile consecinte ulterioare sesizarii ANI si a dat de inteles ca, in calitatea sa de director al SRI, ar avea posibilitatea să influențeze rezultatele verificărilor în favoarea lui Victor Ponta”.