Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, are previziuni sumbre în ceea ce priveşte şomajul în România, chiar dacă economia dă semne de revenire.

„Unii români îşi vor pierde locurile de muncă în următoarele luni. Este o contradicţie greu de explicat pentru guvern”, a spus oficialul FMI, la o conferinţă organizată la Academia de Studii Economice, din Bucureşti.

În programul încheiat cu instituţia financiară internaţională exită condiţii cu privire la arieratele companiilor de stat, şi potrivit lui Dominique Strauss-Kahn, rolul FMI este să grăbească reducerea acestor datorii.

„Uneori guvernele menţin arierate mari şi deficite adânci pentru că li se pare prea greu să le reducă rapid”, a declarat şeful Fondului.

Totodată, el a avertizat că vor urma noi crize financiare, fără să precizeze în cât timp ne-am putea confrunta cu noi turbulenţe economice. Însă, „în momentul în care se va declanşa o nouă criză guvernelor le va fi imposibil să le ceară plătitorilor de traxe şi impozite să dea bani ca să salveze din nou băncile. Majoritatea oamenilor vor spune că destul înseamnă destul şi că nu vom mai plăti pentru bănci, a mai spus Kahn”.