Lumea sportului, în doliu! O legendă a fotbalului a murit la 79 de ani

Vestea tragică a fost confirmată de către insideworldfootball.com, după ce Maurice Watkins a plecat dintre noi în ziua de luni, 16 august. Acesta a ocupat, timp de 28 de ani, funcția de director al clubului Manchester United.

De asemenea, el a mai fost și avocat al clubului britanic de fotbal, activând în dreptul sportiv. În 1986, Maurice Watkins l-a adus pe Old Trafford pe Sir Alex Ferguson, care avea să devină cel mai de succes manager din istoria lui Manchester United.

Totodată, Maurice Watkins a fost omul care l-a convins pe tehnicianul scoțian Sir Alex Ferguson să rămână la Manchester United, atunci când acesta anunțase că se va retrage la finalul sezonului 2001-2002.

După ce Ferguson și-a anulat decizia, Manchester United a mai câștigat cu el pe bancă șase titluri de campioană a Angliei și o Ligă a Campionilor. Scoțianul s-a retras în 2013.

Reacția celor de la Manchester United

„Clubul Manchester United este profund întristat de decesul lui Maurice Watkins, care ne-a servit ca director timp de mai mult de un sfert de secol”, a transmis Manchester United.

La rândul său, Sir Alex Ferguson a spus că Maurice Watkins a fost „un adevărat gentleman” și că l-a susținut în toate momentele grele pe care le-a trăit la Manchester United.

„Era impecabil, experiența sa juridică era de neprețuit, era un adevărat domn. Maurice a fost cu adevărat sprijin pentru mine atunci când am fost manager , dar și o companie excelentă. În cei 26 de ani ai mei de activitate au existat câteva momente grele și el a fost mereu acolo cu sfaturi înțelepte. Avea și o mare energie, fiind implicat în atâtea organizații”, a spus Sir Alex Ferguson.

Avocat sportiv extrem de respectat, Watkins era renumit la nivel internațional pentru abilitățile sale diplomatice și profesionale. El a supravegheat o nouă eră în înotul britanic, precum și în funcția de președinte de baschet britanic, Greyhound Racing Board, precum și Federația Ligii Europene de Rugby. A fost membru al consiliului de administrație al Lancashire.

Sursă foto principală: Dreamstime