Pandemia de coronavirus lovește crunt în România. Ultima veste ne-a lăsat pe toți cu gura căscată. Un fost șef din fotbal a fost răpus de COVID-19.

Doliu uriaș în România!

Fotbalul românesc este în doliu. A apărut și primul deces din cauza noului coronavirus. Este vorba de fostul director al Departamentului de Ordine și Siguranță din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, Mihai Stancu. El a trecut în neființă în urmă cu o săptămână, anunţul fiind făcut de LPF, printr-un comunicat oficial.

Ce nu s-a ştiut însă este că fostul oficial LPF a decedat, la 71 ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. Apoi, starea de sănătate i s-a agravat.

Chestorul Mihai Stancu a muncit timp de 23 de ani la Direcția de Poliție Rutieră, mai întâi ca șef de serviciu și apoi ca director adjunct. Apoi, din 2004 și până în 2009 a condus Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

În paralel a lucrat și în fotbal. Originar din Urziceni, a făcut parte din echipa care a câștigat singurul titlu al Unirii Urziceni, în anul 2009. El a fost consilierul din umbră al patronului Dumitru Bucșaru și omul care a controlat tot ce se întâmpla la club:

“Mihai Stancu e cel care a condus Urziceniul. El era în spatele a tot ce se întâmpla. Prieten la cataramă cu Giovanni, cu Victor (n.r. Becali), cu Gino Iorgulescu. Era de șpriț lung, dar un om competent. E printre puținii de la Ligă care-și fac treaba foarte bine”, spunea Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF.

După ce proiectul Unirea Urziceni s-a destrămat, Mihai Stancu a fost observator și director al Departamentului de Ordine și Siguranță din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal. El și-a desfășurat activitatea la LPF până la începutul pandemiei, când i s-a încheiat contractul.

Mihai Stancu, în vârstă de 71 de ani, era sănătos tun, conform apropiaților. Nu a avut probleme de sănătate nici în trecut și făcea regulat mișcare. Săptămânal era pe teren, fiind practicant de tenis cu piciorul. Mihai Stancu ar fi contractat noul coronavirus la o petrecere câmpenească de la Valea Călugărească. El era un iubitor al vinului și chiar s-a implicat în câteva afaceri de acest gen și nu rata aceste festivaluri, conform fanatik.ro.

Deși nu avea comorbidități, starea lui Mihai Stancu s-a deteriorat rapid și a fost intubat pentru că a făcut o infecție pulmonară, care i-a produs o hemoragie puternică. Ulterior, a fost transportat la Terapie Intensivă, iar după o suferință de trei săptămâni, a decedat din cauza COVID-19.