Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a ajuns să adopte exact măsurile pentru care a criticat cel mai vehement guvernarea anterioară, social-democrată, acuză cunoscutul economist Adrian Câciu.

Este vorba despre plata facturii sociale din împrumuturi, pentru că, arată Câciu, cei 4 miliarde de euro împrumutați de la Comisia Europeană de Guvernul Orban prin instrumentul SURE sunt destinați acoperirii cheltuielilor cu personalul și asistența socială.

”Este o premieră”

”Spuneam în trecut că Dumnezeu nu doarme. Nu numai că nu doarme dar îi și altoiește cu parul pe toți care au vorbit prostii, au jignit, au înjurat, au folosit plăcuțe suedeze etc.

România ajunge sa plătească cheltuielile sociale din împrumuturi în mod oficial și concret sub bagheta acestor trompetiști sforăitori.

Este o premieră și…așa a vrut Dumnezeu….premiera se întâmplă sub conducere libertariană. Este pentru prima dată în istorie când un împrumut se face pentru plata facturii sociale.”, a scris marți Adrian Câciu pe Facebook.

”Influencerii libertarieni, trompete agresive”

Împrumutul de 4 miliarde euro se duce direct în cheltuieli cu personalul și în cheltuieli de asistența socială. Iar influencerii libertarieni, trompete agresive în alt context, îmbrățișează ideea cu avânt proletar.

Nasol moment, mișto coliva.

Rămâne întrebarea: de ce să plătească datoria cei 5 milioane de pensionari și cei 4 milioane de copii? Sau cei 4,5 milioane de salariați care nu au nici o problemă cu locurile de muncă?”, întreabă economistul.

Obiectivul SURE – finanțarea schemelor de șomaj tehnic

În context, trebuie precizat că Guvernul de la București a împrumutat 4 miliarde de euro de la Comisia Europeană, prin instrumentul SURE, dintre cele 15 țări membre UE care au apelat la această variantă de finanțare țara noastră atrăgând a 5-a sumă, ca ordin de mărime.

Iar împrumutul a fost contactat fără ca guvernarea liberală să justifice în mod public în baza căror estimări a ajuns România să ceară această sumă sau să prezinte care va fi costul acestui împrumut, mai exact dobânda la care au fost atrași banii.

Obiectivul SURE este acela de a asigura ”finanțarea schemelor de șomaj tehnic sau a măsurilor similare menite să protejeze angajații și persoanele care desfășoară o activitate independentă, reducând astfel incidența șomajului și pierderea veniturilor, precum și pentru finanțarea, în subsidiar, a anumitor măsuri legate de sănătate, în special la locul de muncă.”