Este doliu în lumea teatrului şi a filmului din România! Un cunoscut actor a murit, joi seara, răpus de COVID-19.

Ionuț Stoica era cunoscut de pe scena Teatrul “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, dar şi pentru filmul “Poliţist adjectiv”

Este vorba despre actorul gorjean Ionuț Stoica. El era internat în Spitalul din Târgu Cărbuneşti, în urma infectării cu noul coronavirus. Din păcate, medicii nu l-au mai putut vindeca, relatează Gazeta de Sud.

Ionuț Stoica avea 66 de ani.

El era actor al Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu şi era cunoscut şi pentru rolul jucat în filmul “Poliţist adjectiv” (2009), în regia lui Corneliu Porumboiu, film ce a primit premiul juriului de la Cannes la secţiunea Un Certain Regard.

Colegii săi de la Teatrul “Elvira Godeanu” au postat un mesaj de adio pentru Ionuţ Stoica, vineri dimineaţă, pe Facebook.

“Cu profund regret anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru, actorul Ionuț Stoica. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, au scris aceştia.

 

O importantă personalitate a Bisericii Ortodoxe Române a încetat din viaţă vineri

Nu este singura veste tristă primită astăzi de români!

Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a decedat vineri, 8 octombrie, la vârsta de 72 de ani, a anunțat Mitropolia Clujului.

Credincioșii din parohiile în care a slujit l-au cunoscut ca un preot de vocație, blând, înțelept, modest, de o bunătate pilduitoare, coleg de nădejde pentru confrații preoți, echilibrat, mult milostiv si iertător, duhovnic ales, cu o viață morală exemplară. Aceste calități l-au făcut să fie remarcat în rândul preoțimii clujene și să fie solicitat, adeseori, în probleme duhovnicești, pentru elevii seminariști din Cluj-Napoca. Pentru activitate misionar-pastorala deosebita Arhiepiscopul Teofil Herineanu i-a acordat distincția bisericească de „iconom” (în anul 1987).

În urma propunerii Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Bartolomeu, din vara anului 1998, a fost numit Episcop-vicar al Eparhiei Clujului și hirotonit întru arhiereu, la 15 august 1998, la Mănăstirea Nicula, de către Prea Fericitul Părinte Patriah Teoctist, Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Bartolomeu, Prea Sfințitul Părinte Episcop Andrei al Alba-Iuliei, Prea Sfințitul Părinte Irineu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Sursa: Mitropolia Clujului