România este în doliu. Un mare român a încetat din viață.

Doliu uriaș în România!

Este vorba despre veteranul Moise Mihaiu, cel care şi-a pierdut toată familia în război. Acesta a plecat în lumea celor drepți pe data de 22 august. În timpul războiului, el şi-a pierdut toată familia.

Eroul este ultimul veteran din Agnita. Decesul a fost anunţat de Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” / Cincu JNTC, pe pagina de Facebook.

„Rămas bun, veterane… Ieri, Dumnezeu a ales să îl ia lânga el pe ultimul veteran de război din Agnita, unde va fi împreună cu părinţii, soţia şi fraţii căzuţi pe front. In ultima parte a celui de-al doilea Război mondial, cu toate că frontul din Iasi s-a rupt pe 23 august, deşi a fost trimis acasă, a simţit că încă poate să îşi aducă contribuţia, hotarându-se să se ducă şi pe celălalt front, cel de vest.

A servit cu onoare, devotament şi curaj ţara!! Nu te vom uita niciodată, vom duce misiunea mai departe şi vom păstra mereu amintirea ultimului veteran din Agnita spunându-ne să fim uniţi sub tricolor. Vei rămâne mereu în inima noastră ca un părinte pentru că ne-ai învăţat ca pe copiii tăi să luptăm cu gândul la tot ce e frumos în România. Rămas bun, domnule căpitan (în rezervă) Moise Mihaiu ! Odihneşte-te acum, veterane!“, au scris aceștia.

Şi Ministerul Apărării Naţionale a anunţat decesul veteranului. „Ne-a părăsit ultimul veteran din Agnita, căpitan (în retragere) Mihaiu Moise! In ultima parte a celui de-al doilea Război mondial, cu toate că frontul din Iaşi s-a rupt pe 23 august, deşi a fost trimis acasă, a simţit că încă poate să îşi aducă contribuţia, hotarându-se să se ducă şi pe celălalt front, cel de vest. A servit cu onoare, devotament şi curaj ţara!

Nu te vom uita niciodată, vom duce misiunea mai departe şi vom păstra mereu amintirea ultimului veteran din Agnita spunându-ne să fim uniţi sub tricolor“, au anunțat cei din Guvern.