Doliu în România după ce Alexandru Sassu, cel care a fost președintele Consiliul de administrație la TVR și totodată un om politic din partea P.D și PSD, s-a stins din viață. Acesta ar fi murit la spital, după ce a suferit un infarct.

Politicianul a participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR. Totodată, el a fost deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Brăila pe listele Partidului Democrat.

În legislatura 1996-2000 a ocupat funcția de deputat PD de București, iar în legislatura 2000-2004 deputat de Timiș, ales de asemenea pe listele PD. A fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003.

În anul 2003, ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat.

Amintim faptul că în 2020, Alexandru Sassu a aunțat că părăseşte TVR, unde a fost producător general şi consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. În ceea ce privește motivul demisiei, Sassu, care la rândul său a fost preşedinte al intituţiei în perioada 2007 – 2010, invocă, în cererea de demisie, divergenţe cu actualul preşedinte, Doina Gradea.

Mai exact, potrivit unui document obţinut de Paginademedia.ro, Gradea „nu şi-a onorat partea sa din angajamentul nostru”, iar „comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajaţii SRTv ca pe nişte angajaţi personali pe moşia personală”, după cum a scris Sassu.

Sassu revenise în TVR acum trei ani. A revenit, în instituţia pe care a condus-o în trecut, pe funcţia de consilier al Doinei Gradea. Trebuia să facă „un proces amplu de evaluare”,  spunea acesta. Ulterior, în octombrie 2018, a fost numit producător general interimar, funcţie pe care a rezistat opt luni.

Istoria lui Alexandru Sassu la TVR 

Trebuie menționat faptul că tot în mandatul lui Alexandru Sassu, TVR a făcut una dintre cele mai scumpe achiziţii la capitolul drepturi TV din sport. TVR a achiziţionat meciurile de Champions League, pentru care s-a angajat să plătească 35 de milioane de euro, plus TVA, pentru sezoanele 2009 – 2012.

La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanţat atunci de Dinu Patriciu. Adevărul TV primise şi o licenţă de la CNA, retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.

Când a revenit în 2018 la TVR, conducerea postului public spunea atunci că acesta are un contract pe termen determinat, referitor la un proiect care vizează un proces amplu de evaluare.

„Este angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”, arăta conducerea postului TVR.