Este doliu uriaș în lumea sportului. A murit o figură legendară din box. Este vorba de antrenorul ieșean de box Constantin Vasiliu. El a încetat din viață la vârsta de 65 de ani. Vasiliu este cel care s-a ocupat și de lotul național al României.

Constantin Vasiliu a fost primul antrenor emerit de box din Iași și a antrenat de 3 ori lotul național. În plus, are cele mai mari rezultate din istoria boxului ieșean. A fost primul campion al României la seniori, pentru Tiberiu Cucu, în 1979, potrivit prezentării făcute de fiul marelui sportiv.  Numle lui Constantin Vasiliu este legat și titluri balcanice, europene, prima participare din istoria boxului ieșean la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996.

Sicriul marelui om de sport este depus la capela cimitirului Sfântul Vasile din Iași. Înmormântarea loc va avea loc vineri, la ora 13:30.

În ciuda carierei sportive remarcabile, antrenorul a fost protagonistul unui uriaș scandal, în urmă cu 20 de decenii, cu un prejudiciu de sute de milioane de lei, la vremea respectivă. Constantin Vasiliu a fost acuzat ca a înşelat peste 20 de persoane cu diferite sume de bani, pentru a le facilita obtinerea de vize pentru Italia.

O altă veste tristă s-a aflat în urmă cu o zi

Cu o zi în urmă s-a mai aflat o veste tristă. Cunoscutul actor Karibi Fubara s-a stins din viață miercuri, 15 decembrie, din cauza unei boli crunte de care suferea. În anul 2020, acesta a fost diagnosticat cu cancer de rinichi. Sora, Stella Fubara, este cea care a făcut tragicul anunț, adăugând că este devastată de cele întâmplate. Cu toate acestea, sora actorului spune că Karibi Fubara a trăit pe deplin.

„Fratele meu Kabiri Fubara a plecat în ceruri. Sunt devastată dar nu fără speranță. A trăit pe deplin și cu bucurie. A lăsat o mare lucrare”, a scris aceasta pe Twitter.

De-a lungul timpului, Karibi Fubara a jucat în mai multe producții Nollywood (aşa cum este cunoscută industria de film din Nigeria), precum “Smart Money Woman”, “Castle and Castle”, “Quam’s money”, “Royal Hibiscus Hotel” și “Before 30”.
Înainte cu un an să descopere că are cancer de rinichi, actorul Karibi Fubara s-a căsătorit cu Yolanda Okereke.